Al jaren struin ik bijna dagelijks Youtube af op zoek naar interessante informatie over zoekmachine-optimalisatie (SEO), content, linkbuilding en allerlei andere onderwerpen die te maken hebben met online marketing. 

Kort geleden heb ik zelf ook een Youtube-kanaal opgezet: SEO Hulp. De bedoeling is om voor ieder SEO-artikel dat we schrijven ook een Youtube video te maken. De eerste video’s staan inmiddels online.

Omdat ik zelf zoveel waardevolle informatie op Youtube tegenkom, leek het me een goed idee om de leukste, beste en waardevolste kanalen en Youtube videos met jullie te delen.

Ik heb daarom mijn abonnementenlijst bij Youtube opgesomd, een lijst van kanalen opgesteld die ik zelf volg evenals video’s waar ik veel nuttige informatie uit gehaald heb.

Het Youtube kanaal van: SEO Hulp

Als jullie het niet erg vinden, begin ik met het eigen Youtube-kanaal van SEO Hulp. Dit is sinds kort opgericht en ik ga het in de toekomst verder uitbreiden.

SEO Hulp Youtube

Het uitgangspunt is om voor ieder SEO-artikel dat we publiceren ook een video te maken. Deze video plaatsen we vervolgens op Youtube en bij het artikel zelf.

Er staan al een aantal video’s online. O.a. de video over mijn online SEO training en dé SEO trends van 2020.

Abonneer je op mijn kanaal en blijf op de hoogte!

Het Youtube kanaal van: Neil Patel

Met 540k volgens en 22 miljoen weergaven de grootste op Youtube als het gaat om content marketing en SEO marketing: Neil Patel.

Neil patel

Dit kanaal staat boordevol leuke video’s waar je echt waardevolle informatie uit kunt halen. Hij maakt ook video’s met titels als: ‘hoe ik 4 miljoen website bezoekers per maand krijg met 1 simpele aanpassing.’ Daar moet je een beetje doorheen kunnen kijken; het is wel typisch Amerikaans.

Het kanaal heeft voor veel onderwerpen een playlist gemaakt. Daarmee vind je eenvoudig en snel video’s over het onderwerp waarnaar je op zoek bent. 

Het Youtube kanaal van: Google Webmasters

Dit is officieel het Youtube-kanaal van Google Webmasters. De informatie die wordt gedeeld in de video’s komt dus echt bij Google vandaan. Dat is de voornaamste reden dat ik regelmatig de video’s op dit kanaal bekijk.

Het Youtube kanaal van: Google Webmasters

Dit is officieel het Youtube-kanaal van Google Webmasters. De informatie die wordt gedeeld in de video’s komt dus echt bij Google vandaan. Dat is de voornaamste reden dat ik regelmatig de video’s op dit kanaal bekijk.

Google webmasters youtube

Ze hebben ook hele handige playlists gemaakt met topics als: search for beginners, search console training en Google search news. 

Alle content is wel in het Engels. Mocht je Engels niet zo goed zijn, dan kun je de ondertiteling bij de video’s aanzetten.


Rob IJszenga - SEO Specialist

Dit artikel is geschreven door Rob Ijszenga. Eigenaar van SEO Hulp en ruim 10 jaar ervaring als SEO specialist. Ook werkzaam geweest voor verschillende (internationale) bedrijven als e-commerce manager. Om het vak ‘SEO’ te leren zou je mij kunnen typeren als een autodidact. Door veel te lezen heb ik mij de verschillende componenten binnen SEO eigen gemaakt. Ook heb ik verschillende cursussen gevolgd. Waaronder de SEO training van SEO Guru (Alain Sadon). Bekijk hier mijn behaalde certificaat. Verder ben ik actief in verschillende SEO community ’s. Zo steun ik o.a. de SEO Mastermind en schreef ik als gastauteur voor bestseller auteur en ondernemerscoach: Koen Sieben. Lees hier één van mijn blogs. Ook werkte ik mee aan verschillende referenties voor o.a. Adresults en Windrose HQ. Ervaringen en reviews over mijn bedraf van klanten kun je lezen op trustpilot 4.6 op basis van 18 reviews, Google mijn bedrijf, 5 uit 5 met 12 reviews. En mijn Malt profiel. Ook op de website SEO-review.nl schrijf ik over zoekmachine optimalisatie (SEO)

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *