Al jaren struin ik bijna dagelijks Youtube af op zoek naar interessante informatie over zoekmachine-optimalisatie (SEO), content, linkbuilding en allerlei andere onderwerpen die te maken hebben met online marketing. 

Kort geleden heb ik zelf ook een Youtube kanaal opgezet: SEO Hulp. De bedoeling is om voor ieder SEO artikel die we schrijven ook een Youtube video te maken. De eerste video’s staan inmiddels online.

Omdat ik zelf zoveel waardevolle informatie op Youtube tegenkom leek het me een goed idee om de leukste, beste en meest waardevolle kanalen en Youtube videos met jullie te delen.

Ik heb daarom mijn abbonementenlijst bij Youtube opgesteld en een lijst opgesteld met kanalen die ik zelf volg en video’s waar in veel waardevolle informatie uit gehaald heb.

Het Youtube kanaal van: SEO Hulp

Als jullie het niet erg vinden begin ik met het eigen Youtube kanaal van SEO Hulp. Deze is sinds kort opgericht en ga ik in de toekomst verder uitbreiden.

SEO Hulp Youtube

Bedoeling is om voor ieder SEO artikel ook een video te maken. Deze video plaatsen we vervolgens op Youtube en bij het artikel zelf.

Er staan al een aantal video’s online. O.a. de video over mijn online SEO training en dé SEO trends van 2020.

Abboneer je op mijn kanaal en blijf op de hoogte!

Het Youtube kanaal van: Neil Patel

Met 540k volgens en 22 miljoen weergaven de grootste op Youtube als het gaat om content marketing en SEO marketing: Neil Patel.

Neil patel

Dit kanaal staat boordevol leuke video’s waar je echt waardevolle informatie uit kunt halen. Hij maakt ook video’s met titels als hoe ik 4 miljoen website bezoekers per maand krijg met 1 simpele aanpassing. Daar moet je een beetje doorheen kunnen kijken, het typisch Amerikaans.

Het kanaal heeft voor veel onderwerpen een playlist gemaakt. Daarmee vind je eenvoudig en snel video’s over het onderwerp waarnaar je op zoek bent. 

Het Youtube kanaal van: Google Webmasters

Dit het officiele Youtube kanaal van Google Webmasters. De informatie die wordt gedeeld in de video’s komt dus echt bij Google vandaan. Dat is de voornaamste reden dat ik regelmatig de video’s van dit kanaal bekijk.

Google webmasters youtube

Ze hebben ook hele handige playlists gemaakt met topics als search for beginners, search console training en Google search news. 

Alle content is wel in het Engels. Mocht je Engels niet zo goed zijn kun je de ondertiteling bij de video’s aanzetten.


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *