Meer dan 61% van de mensen die iets zoeken via Google klikt op een organisch resultaat. Meer dan de helft daarvan klikt op één van de eerste drie organische resultaten. Wil je dus scoren met SEO-teksten schrijven? Dan is het belangrijk om een top 3 positie te bemachtigen.
Een 6e positie in de zoekresultaten van Google levert een doorklikpercentage van 3.4% op. Bij een zoekwoord met een volume van 1.000 zoekopdrachten per maand levert dat 34 bezoekers per maand op.
Voor dit resultaat zit je natuurlijk niet uren lang achter je laptop te ploeteren om SEO-teksten te schrijven. Precies daarom hebben we dit uitgebreide SEO-artikel geschreven.
Dit artikel gaat je helpen om met een goede voorbereiding, meer structuur aan te brengen in je SEO-teksten en vertelt je alles wat je moeten weten om goede SEO-teksten te schrijven!
Onderwerpen in dit artikel
De juiste voorbereiding is cruciaal
Zoals al eerder aangegeven, een goede voorbereiding is cruciaal voordat je gaat beginnen met SEO teksten schrijven. Een goede voorbereiding is de basis. Zonder deze basis zijn al je inspanningen praktisch zinloos, zonde van je tijd.Â
De eerste stap van een juiste voorbereiding
De eerste stap begint met een belangrijke vraag: waarom ga je SEO- teksten schrijven? Ga je starten met bloggen omdat je ergens gelezen hebt dat bloggen dé manier is om bezoekers naar je website te halen?
Of zet je tekst op papier omdat je ervaringen wil delen en je bezoekers echt een stap verder wil brengen met jouw kennis?
Wat je beweegreden ook is. Zorg voor een content-strategie. Weet wat je wil bereiken met het schrijven van SEO-teksten. Maak een plan en een planning. Hoe je content-strategie eruit ziet, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Als voor jou maar duidelijk is wat je wil bereiken en hoe je dit gaat doen.
Tip: Schrijf je tekst voor iemand (buyer persona). Als je voor iedereen schrijft is je tekst te algemeen en schrijf je eigenlijk voor niemand.
Vaktermen gebruiken of Jip en Janneke taal?
Wie gaan jouw teksten lezen? Een cruciale vraag voordat je begint met schrijven. Door je teksten af te stemmen op je lezer voorkom je dat lezers vroeg afhaken.
Het afstemmen van je teksten op de lezer doe je door een profiel op te stellen van de mensen die je artikel gaan lezen. Ook wel een buyer persona genoemd. Je kijkt naar de mensen die jouw product of dienst afnemen en stemt hier zo optimaal mogelijk je tekst op af.
Zijn je lezers nieuw met het onderwerp? Dan is het verstandig om ingewikkelde termen en vaktaal te vermijden.
Kies jouw/je/uw schrijfstijl en gebruik een schrijftechniek
Nu je weet voor wie je de tekst gaat schrijven kun je ook de juiste ‘tone of voice’ en aanhef kiezen. Kies je voor een zakelijke manier van schrijven, of hou je het losjes, lollig of informeel?
Gebruik je ‘jij’ of ‘u’? Je kunt hier ontzettend veel kanten mee op. Belangrijk is dat de tone of voice en aanhef past bij je buyer perona. En misschien nog wel belangrijker: de schrijfstijl moet ook bij jou passen. Hou het dicht bij jezelf en pas het consequent toe.
De schrijfstijl moet ook bij jou passen. Hou het dicht bij jezelf en pas het consequent toe
Kies de juiste schrijftechniek
Goede en pakkende teksten schrijven is niet eenvoudig. De aandacht van de lezer vasthouden, oplossingen helder formuleren en niet van de hak op de tak springen. Zomaar een aantal struggles waar menig tekstschrijver mee te maken heeft.
Een pagina hoog laten ranken in Google is lastig. Maar als de bezoeker eenmaal op je pagina is, is het minstens zo lastig om die bezoekers op je pagina te houden.
Een ander voorbeeld:
Je hebt 1.000 volgers op Facebook en je post een bericht met als doel dat je volgers doorklikken naar je website. Na twee dagen check je de statistieken en zie je dat slechts een persoon op de link in je bericht heeft geklikt. Dat kan beter. Vaak ligt de oplossing in de tekst van de post. Ook hiervoor kan een schrijftechniek dé oplossing zijn.
In de meeste gevallen is de bezoekers op zoek naar een oplossing voor een probleem. Belangrijk is dat je meteen laat weten dat jij dé oplossing voor het probleem hebt, jij gaat de bezoeker helpen met zijn probleem. Jij kent het probleem, hebt je erin verdiept en weet wat er kan gebeuren als de lezer zijn probleem niet snel oplost.
Door al deze aspecten op de juiste manier te beschrijven en te formuleren verleidt je de bezoeker om door te lezen, zich te registreren of een aankoop te doen.
Klinkt eenvoudig, maar niets is minder waar. Maar er is een oplossing: gebruik de juiste schrijftechniek.
Door het kiezen van de juiste schrijftechniek hoef je niet de nieuwe Harry Mulisch te zijn om toch overtuigende teksten te schrijven.
Ik heb de drie meest gebruikte technieken voor je op een rij gezet.
De PAS formule
Deze formule gebruik ik het meest en is heel eenvoudig toe te passen. Dit artikel is bijvoorbeeld ook geschreven a.h.v. de ‘PAS-formule’. En voor de meeste social media posts gebruik ik ook deze schrijfmethode.
‘PAS’ staat voor Problem – Agitate – Solve. Deze drie elementen gebruik je voor het opbouwen van je tekst.
Problem
Je begint met het beschrijven van het probleem. Geeft aan dat je het probleem erkent en herkent. Toon vervolgens empathie door aan te geven dat je het probleem begrijpt, of dat diegene niet de enige is die met het probleem worstelt.
Agitate
Hier maak je het probleem nog een beetje erger. Je beschrijft bijvoorbeeld wat er kan gebeuren als het probleem niet snel wordt opgelost en benadrukt het vervelende gevoel dat het probleem kan oproepen.
Solve
Hier biedt je een oplossing voor het probleem. Hier ligt in de meeste gevallen ook het conversie-moment. Bijvoorbeeld: “Meld je nu aan en ontvang mijn stappenplan voor het verwijderen van schimmel.”
Een voorbeeldtekst geschreven volgens de ‘PAS-formule”:
Wel bezoekers op je website, maar nauwelijks omzet? Ik hoor het vaker en veel meer ondernemers hebben er last van.Â
Je business loopt terug en je ziet de omzet steeds verder dalen. Je zit met je handen in het haar en denkt er misschien wel aan om te stoppen met je bedrijf.
Dat is niet nodig! Boost je omzet met mijn 5 stappenplan voor meer omzet. Vele ondernemers gingen je voor en hebben hun omzet verdubbeld.
De PAS-formule is heel geschikt voor het schrijven van social-mediaposts, ad copies, e-mails en artikelen.
Meer over deze schrijftechniek lees je hier: https://www.frankwatching.com/archive/2019/04/23/converterende-copywriting-de-pas-formule/
De ‘Before, After, Bridge’-methode
Bij deze schrijfmethode ga je meer in op de situatie van de lezer. Je benadrukt minder de pijn, maar schetst veel meer een wereld waarin het probleem niet bestaat.
Before
Beschrijf het probleem. Hoe ziet de wereld eruit met het probleem?
After
Hierin schets je een wereld waarin er geen sprake is van het probleem en beschrijf je enkele voorbeelden.
Bridge
Hier leg je uit hoe de lezer die wereld ook kan bereiken.
Voorbeeld tekst geschreven volgens de ‘Before, After, Bridge’- methode:
Een likdoorn kan erg pijnlijk zijn; het beperkt je in je bewegingsvrijheid en er vanaf komen kan soms weken duren!
Stel je eens voor: een lange wandeling door de natuur of lekker sporten met je vrienden.
Dit is dichterbij dan je denkt. Volg onze unieke likdoorn-behandel-methode en binnen 3 dagen ben je van je likdoorn af.
Deze schrijfmethode is geschikt als blog intro, social media posts en ad copies.
De ‘FAB’-methode
De ‘FAB’-methode is heel geschikt voor het schrijven van productteksten en productaanbevelingen. Bij deze methode ligt de focus op het beschrijven van voordelen.
‘FAB’ staat voor: Features – Advantages – Benefits. Belangrijk bij deze methode is dat je focus legt op voordelen, niet op functies.
Features
Hierin beschrijf je hoe het product in een bepaalde behoefte kan voldoen. Vermijd hier het beschrijven van functies.
Advantages
Waarmee helpt het product?
Benefits
Hier beschrijf je de persoonlijke voordelen van het product voor de koper.
Voorbeeldtekst geschreven met de ‘FAB’-formule:
Eindeloos fietsen door de natuur met maximale trapondersteuning en zonder op te laden. Bekijk ons nieuwste model elektrische fiets.
Deze schrijfmethode is voornamelijk geschikt om producten en diensten aan te bevelen.
Zonder een zoekwoordenonderzoek is SEO-teksten schrijven zinloos
Nou, nou… is dat niet wat zwaar aangezet? Nee. Een gedegen zoekwoordenonderzoek is cruciaal als je wil scoren met content.
Een tekst zonder zoekwoordenonderzoek is als een schilderij dat je verkeerd om aan de muur hangt
Je hebt veel tijd gestoken in het schrijven van waardevolle content. Dan wil je ook dat je content gelezen wordt. Dit doe je door zoekwoorden te gebruiken in je tekst. Zodat Google jouw pagina toont in de zoekresultaten zodra iemand de zoekwoorden intoetst in Google.
Belangrijk is dat je bij een zoekwoordenonderzoek in de huid van de buyer persona kruipt. Pas als je begrijpt hoe je doelgroep op zoek gaat naar informatie of welke vragen men stelt, kun je goed zoekwoordenonderzoek doen.
Vink deze checklist af en je bent helemaal ready om te gaan schrijven
- De tekst en het onderwerp waarover je gaan schrijven is onderdeel van een contentstrategie en/of contentplanning
- Je hebt een buyer persona opgesteld
- Weet welke aanhef je gaat gebruiken (u of jij) en hebt een stijl gekozen (formeel of informeel)
- Je hebt een schrijftechniek gekozen
- Je hebt zoekwoordenonderzoek gedaan
Nu ben ik al 1.000 woorden verder en heb ik je nog niks verteld over het daadwerkelijk schrijven van een artikel of blog. Dat geeft dus maar aan, hoe belangrijk de voorbereidingen zijn voordat je gaat beginnen met schrijven.
Sla je die voorbereiding over en ga je zonder enig idee starten met schrijven over een bepaald onderwerp? Dan is het gedoemd om te mislukken. De juiste voorbereiding is één van de belangrijkste sleutels tot succesvolle content.
Nu je alles goed hebt voorbereid, is het tijd om de pen er bij te pakken. Tijd om de tekst op papier te zetten.
SEO teksten schrijven
De voorbereidingen zitten erop; tijd om aan de slag te gaan. Afhankelijk van hoe makkelijk en snel je schrijft, kan het zijn dat je meer tijd besteedt aan de voorbereiding dan aan het schrijven zelfs.
Over de lengte van SEO-teksten is veel te doen. Moet een blog minimaal 400 woorden bevatten? Of tellen alleen nog maar longreads?
Belangrijk is dat wat je op papier zet ertoe doet, zinvol en relevant is voor de lezer.
Ons advies is om voor een blog of artikel minimaal 1.000 woorden te gebruiken. Artikelen die dieper en uitgebreider ingaan op een onderwerp beantwoorden de vraag over het algemeen beter. Om die reden is Google geneigd longreads beter te ranken dan korte teksten.
Spelling en grammatica
Het algoritme van Google wordt in rap tempo verder doorontwikkeld. Eén van de voornaamste ontwikkelpunten is het begrip van taal. Dat betekent dat Google steeds beter taal kan begrijpen en interpreteren. Dat betekent ook dat Google steeds meer gaat letten op spelling en grammatica.
In de laatste updates van Google ligt steeds meer de focus op betrouwbare content. Zodra de gebruiker gaat twijfelen aan de betrouwbaarheid van de informatie die Google weergeeft, zou dat het einde van Google kunnen betekenen.
Tekst die vol staat met spelfouten en grammaticaal niet klopt, komt onbetrouwbaar over. Deze teksten zullen door Google dus minder goed beoordeeld worden en daarom niet beloond worden met een goede ranking.
Haal je geregeld de d’s en t’s door elkaar? En lig je geregeld overhoop met spaties, punten en komma’s? Laat dan je teksten redigeren.
Met teksten zonder spelfouten bouw je een betrouwbare online reputatie op. Iets wat in de toekomst steeds belangrijker zal worden
5 tips voor het schrijven van SEO teksten
- Zet van te voren de indeling van je tekst op papier en gebruik dit als kapstok
- Begin je tekst met een kernachtige inleiding waarin voor de lezer meteen duidelijk wordt wat hij kan verwachten
- Geef aan het begin van je blog een teaser weg. Bijvoorbeeld: aan het einde van dit artikel deel ik mijn favoriete recept! Of: lees verder en ontdek mijn 5 meest waardevolle tips
- Maak gebruik van opsommingen en lijstjes.
- Laat je tekst geregeld door andere mensen lezen en beoordelen. Als je lang bezig bent met een artikel lees je gemakkelijk ergens overheen. Verder kan bijvoorbeeld een uitleg voor jou heel logisch geformuleerd zijn. Maar voor een leek erg ingewikkeld overkomen.
Het oog wil ook wat
Een blogpagina moet er natuurlijk ook goed uitzien. De opmaak van een pagina wordt vaak onderschat. De juiste opmaak en styling van een pagina kunnen ervoor zorgen dat blogs beter gelezen worden.
Een foto zegt meer dan 1.000 woorden. Een foto, plaatje of infographic kan in 1 oogopslag veel toevoegen aan je onderwerp. Daarnaast kijken de meeste mensen liever naar plaatjes dan dat ze lange teksten lezen.Â
5 tips voor een betere opmaak van je blogpagina:
- maak gebruik van kopteksten en pas deze consequent toe. Bijvoorbeeld voor hoofdonderwerpen H1 en sub-onderwerpen H2
- Geef je tips of adviezen in je blog? Plaats deze in een apart tekstblok met bijvoorbeeld een afwijkende achtergrondkleur en pas dit consequent toe. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
- Verdeel de tekst in alinea’s. Maak de alinea’s niet te lang. Zo blijft de tekst overzichtelijk voor de lezer.
- Vermijd drukke sidebars en menu’s. Hoe meer afleiding, hoe groter de kans dat de lezer afhaakt.
- Het is prima om een conversiedoel te koppelen aan een blogpagina. Bijvoorbeeld een inschrijving voor je nieuwsbrief of een download. Beperk dit echter wel tot 1 doel.
Het gebruik van zoekwoorden
Dat zoekwoordenonderzoek heb je natuurlijk niet voor niets gedaan. Het belangrijk om deze zoekwoorden op de juiste (lees: natuurlijke) manier in je tekst te verwerken. Natuurlijk zodat Google goed begrijpt waar je tekst over gaat. Maar ook voor de lezer. Die wil je tenslotte ook laten weten waar de tekst over gaat en wat diegene kan verwachten.
Maak je gebruik van WordPress? Dan raden we aan een SEO-plugin te gebruiken. Zelf gebruiken we Yoast SEO. Door het gekozen zoekwoord in te vullen, laat de plugin precies zien waar zoekwoorden ontbreken en hoe je dit kunt verbeteren.Â
Bekijk vooral deze youtube video over het gebruik van zoekwoorden.
Maak je geen gebruik van WordPress? Dan hebben we hier de belangrijkste regels m.b.t. het gebruik van zoekwoorden op een rij gezet:
- Gebruik de belangrijkste zoekwoorden in de eerste alinea van je artikel
- Gebruik je zoekwoorden in een heading
- Voorkom het overmatig gebruik van je zoekwoorden (keyword stuffing). Afhankelijk van de lengte van de tekst kun je de zoekwoorden 1 of 2 keer gebruiken in de tekst. Voor een longread kan dit 5 tot 8 keer zijn.
- Focus niet te veel op zoekwoorddichtheid (keyword density). Je leest op internet veel percentages. Trek je hier niet te veel van aan. Focus op hoogwaardige content.
- Verwerk de zoekwoorden op een natuurlijke manier in je tekst. Het gebruik van zoekwoorden mag geen negatieve invloed hebben op de leesbaarheid van je tekst. Google is slim genoeg om dit te kunnen begrijpen.
Alles staat op papier, en nu?
Zo, je tekst staat op papier. De pagina is mooi opgemaakt. Je hebt relevant beeldmateriaal toegevoegd. Klaar om je blog online te zetten.
Eigenlijk begint het dan pas. Als je dagelijks al veel bezoekers op je website krijgt, wordt je nieuwe blog natuurlijk gelezen door de bezoekers. Of als je veel volgers op Facebook hebt, kun je met een social share de eerste lezers naar je blog halen. Maar als je met je blog wil scoren in de zoekmachine is er meer nodig.
Belangrijk onderdeel van zoekmachine-optimalisatie is linkbuilding. Het verzamelen van links op andere websites die naar jouw website doorverwijzen. Dit is voor Google een teken dat jouw nieuwe blog waarde heeft en relevant is. Anders zou een andere website er ook niet verwijzen, toch?
Naast het verzamelen van externe links (linkbuilding) is ook interne linkbuilding van belang.
We zetten de belangrijkste actiepunten voor je op een rij:
- Verzamel externe links naar je nieuwe blog. Belangrijk is dat je relevantie links verzamelt. Een website over boekhouden die een link plaatst naar een website over hondenvoer is niet relevant en praktisch waardeloos.
- Verzamel externe links die echt voor meer verkeer zorgen. Probeer links op startpagina’s zoveel mogelijk te vermijden.
- Zorg voor een duidelijke interne linkstructuur. Door op je eigen website links te plaatsen naar je nieuwste blog kan Google de nieuwe pagina eenvoudig vinden (crawlen), indexeren en ranken.
- Deel je nieuwe blog via je social media kanalen. De links die je plaatst, dragen geen waarde over maar zorgen wel voor traffic naar je website.
Meten is weten
Waarschijnlijk heb je veel tijd besteed aan je nieuwste blog of artikel. Je wil dan natuurlijk ook weten wat het effect is. Wordt mijn nieuwste blog al gerankt op de zoekwoorden? Op welke positie staat de pagina in Google? Door de resultaten te meten kun je je strategie bijsturen en blijf je leren.
Het internet staat vol met tools die uiteenlopende dingen kunnen meten en je helpen om resultaten in de gaten te houden.
Hierbij een overzicht van de SEO tools die wij gebruiken voor het schrijven van content en het meten en volgen van de resultaten.
SEMRush
Dit is een van de meest uitgebreide SEO-tools die we gebruiken. Als we een SEO-artikel schrijven gebruiken we SEMRush voornamelijk voor het zoekwoordenonderzoek.
Mangools
Mangools heeft 5 verschillende SEO-apps ontwikkeld. KWFinder, SERPchecker, SERPWatcher, Linkminder en Siteprofiler.
Voor het schrijven van SEO-teksten gebruiken we 2 apps. Met de SERP Watcher houden we de ranking van het artikel in de gaten.
Met de SERPChecker maken we voordat we het artikel gaan schrijven een inschatting van de concurrentie op de verschillende zoekwoorden. Deze app heeft ook een score die weergeeft, hoe moeilijk het is om op zoekwoorden een goede ranking te halen.
MOZ
Met deze tool houden de ‘autoriteit-scores’ in de gaten. Als je Google Crome gebruikt als browser kun je makkelijk de MOZBar extentie installeren. Met 1 druk op de knop zie je alle autoriteit-scores en het aantal inkomende links van je concurrenten.
Benieuwd waar jouw SEO kansen liggen? Ontdek ze met de gratis SEO Scan
Dit artikel is geschreven door Rob Ijszenga. Eigenaar van SEO Hulp en ruim 10 jaar ervaring als SEO specialist. Ook werkzaam geweest voor verschillende (internationale) bedrijven als e-commerce manager.
Om het vak ‘SEO’ te leren zou je mij kunnen typeren als een autodidact. Door veel te lezen heb ik mij de verschillende componenten binnen SEO eigen gemaakt. Ook heb ik verschillende cursussen gevolgd. Waaronder de SEO training van SEO Guru (Alain Sadon). Bekijk hier mijn behaalde certificaat.
Verder ben ik actief in verschillende SEO community ’s. Zo steun ik o.a. de SEO Mastermind en schreef ik als gastauteur voor bestseller auteur en ondernemerscoach: Koen Sieben. Lees hier één van mijn blogs.
Ook werkte ik mee aan verschillende referenties voor o.a. Adresults en Windrose HQ.
Ervaringen en reviews over mijn bedraf van klanten kun je lezen op trustpilot 4.6 op basis van 18 reviews, Google mijn bedrijf, 5 uit 5 met 12 reviews. En mijn Malt profiel.
Ook op de website SEO-review.nl schrijf ik over zoekmachine optimalisatie (SEO)
29 Comments
Marijke · 30 mei 2020 at 7:42 am
Bedankt voor je tips, hier kan ik zeker wat mee!
Rob IJszenga - SEO Specialist · 30 mei 2020 at 1:36 pm
Dat is leuk om te horen! Mocht je ooit nog eens vragen hebben over SEO marketing, let me know! En vergeet je niet aan te melden voor de bloggerslijst: https://seo-hulp.nl/bloggerslijst/
Raïssa · 30 mei 2020 at 11:54 am
Kijk hier heb ik wat aan. Bedankt voor de handige tips!
Rob IJszenga - SEO Specialist · 30 mei 2020 at 1:37 pm
Dat is leuk om te horen! Succes met je travelblog en als je vragen hebt over SEO, let me know! En vergeet je niet aan te melden voor de bloggerslijst: https://seo-hulp.nl/bloggerslijst/
Mama met een wolkje · 30 mei 2020 at 12:43 pm
Goede, uitgebreid artikel! Hier kan ik echt wel wat mee. Fijne tips.
Rob IJszenga - SEO Specialist · 30 mei 2020 at 1:38 pm
Dat is leuk om te horen, Nienke! Succes met je blogwebsite en als je nog eens vragen hebt over SEO, laat het me weten. En vergeet je niet aan te melden voor de bloggerslijst: https://seo-hulp.nl/bloggerslijst/
Mama met een wolkje · 30 mei 2020 at 2:09 pm
Dankjewel. Met die tips moet dat vast en zeker goedkomen! Ik had mij gisteren aangemeld, maar geen mail binnen gekregen. Zal ik mij nogmaals aanmelden?
Rob IJszenga - SEO Specialist · 30 mei 2020 at 2:34 pm
We hebben je aanmelding in goede orde ontvangen! Ik zie inderdaad een soft bounce bij de bevestigingsmail. Belangrijkste van de aanmeldbevestiging; voeg email adres bloggers@seo-hulp.nl toe aan je adresboek. Zo komen onze mails niet in je spambox terecht.
verklaproos · 30 mei 2020 at 5:53 pm
Dank je voor alle tips! Heb de link naar je blog even opgeslagen want het was heel veel info kan ik het makkelijk terugvinden als ik meer wil weten!
Rob IJszenga - SEO Specialist · 30 mei 2020 at 6:36 pm
Haha! Ja, SEO teksten schrijven is ook zo’n ‘groot’ onderwerp.
Amy · 31 mei 2020 at 9:58 am
Bedankt voor dit nuttige artikel! Ik ga ‘m opslaan en erbij pakken wanneer ik mijn volgende blog ga schrijven 🙂
Rob IJszenga - SEO Specialist · 31 mei 2020 at 12:10 pm
Top! We werken momenteel aan een lijst met tips voor bloggers. Dus hou seo-hulp.nl in de gaten!
Caroline · 31 mei 2020 at 11:39 am
Wauw, wat heb je hier een goed en helder artikel van gemaakt. Ik dacht dat ik al aardig een pro was maar ik begrijp dat ik nog veel meer kan leren, Dankzij jouw toffe blogpost!
Rob IJszenga - SEO Specialist · 31 mei 2020 at 12:11 pm
Zelfs wij leren nog iedere dag bij over SEO marketing.
felice veenman · 31 mei 2020 at 1:03 pm
jammer dat je zoveel tips tegelijk in een blog stopt…je hebt genoeg materiaal om 4 of 5 uitgebreide blogs over een onderdeel te maken.
Rob IJszenga - SEO Specialist · 1 juni 2020 at 11:07 am
In dit geval een bewuste (SEO) keuze om een longread over dit onderwerp te schrijven! Veel tips en aanbevelingen komen in andere artikel ook naar voren.
annedegrund · 31 mei 2020 at 8:33 pm
Handige tips en mooi uitgebreid verhaal! Ik sla hem even op!
Rob IJszenga - SEO Specialist · 1 juni 2020 at 11:08 am
Top, leuk om te horen!
Matthijs · 2 september 2021 at 10:44 am
Interessant stuk! Ik ga hier zeker mee aan de slag voor de blogs van de online personeelsplanning systeem https://werktijden.nl/
Rob IJszenga - SEO Specialist · 3 september 2021 at 10:54 am
Hi Matthijs, wat leuk om horen! Mocht je vragen hebben, stuur me gerust een e-mail info@seo-hulp.nl
Luciënne Ooijman · 16 januari 2023 at 1:32 pm
Mooie tekst, hier ga ik graag mijn studenten Commerciële Economie blij mee maken! Overigens ga ik ze teksten in ChatGPT laten genereren en deze aanpassen aan de regels van goede content. Inclusief SEO schrijven natuurlijk.
Laure · 31 mei 2020 at 7:47 am
Kan ik zeker goed gebruiken!
Rob IJszenga - SEO Specialist · 31 mei 2020 at 12:10 pm
Dat is leuk om te horen!
Google SEO Basics: Alles wat je moet weten! - SEO Hulp · 13 september 2019 at 12:00 pm
[…] […]
Jouw bedrijf beter vindbaar op Google â–º 10 Praktisch Tips - SEO Hulp · 5 november 2019 at 12:44 pm
[…] […]
Zo vind je de juiste zoekwoorden - De StartersAcademie · 11 november 2019 at 8:32 pm
[…] is cruciaal en vormt het fundament van jouw content. Ga hier zorgvuldig mee om. Pas dan creëer je content waarmee je de klant echt verder helpt en waarmee je kunt scoren in de […]
Scoor nu hoger in Google met de juiste Paginatitel + 9 TIPS | SEO-Hulp.nl · 12 februari 2020 at 3:39 pm
[…] Hoe belangrijk goede content echt is? Lees dan mijn artikel over SEO teksten schrijven. […]
Google Shopping Organisch, the next big thing? | SEO-Hulp.nl · 29 februari 2020 at 10:26 am
[…] Lees hier mijn blog over schrijven van SEO teksten […]
Bloggen en SEO, waar moet je op letten? - blogspecialist · 9 september 2020 at 2:45 pm
[…] in content waarmee je de lezer ook daadwerkelijk verder helpt. Het schrijven van goede seo teksten wordt steeds belangrijker. Een korte uitleg van 100 woorden wordt door Google over het algemeen […]