linkbuilding

Linkbuilding

Door het verzamelen van goede backlinks toon je aan dat de informatie op jouw website of webshop relevant is. Op die manier ontwikkeld jouw webshop autoriteit. Deze autoriteit is belangrijk bij het behalen van een goede ranking.

Klinkt eenvoudig, toch? Maar hoe verzamel je backlinks? En wat zijn goede backlinks? Linkbuilding is binnen zoekmachine-optimalisatie (SEO) een veelbesproken en ‘tricky’ onderwerp.
Toch kan linkbuilding er mede voor zorgen dat jouw website of webshop die hoge ranking haalt op de belangrijkste zoekwoorden. Wij helpen je graag om samen een goede linkbuildingstrategie te ontwikkelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Bij SEO Hulp beschikken we over een database van 200+ websites en ons eigen online magazine: edsy.nl.

Dit netwerk zetten we in om voor jou de beste plek te vinden waar jouw bedrijf, product of merk het beste tot zijn recht komt. Verder zetten we graag onze kennis en ervaring in om het maximale uit je campagne te halen.

Backlinks & Linkbuilding pakketten kopen

Zelf aan de slag met linkbuilding? Bekijk dan ons aanbod backlinks en linkbuilding pakketten. In onze overzichtelijke online shop vind je ons uitgebreide overzicht aan losse backlinks en verschillende linkbuilding pakketten.
Deze links en pakketten bieden we aan in verschillende thema’s zoals zakelijk, mode & kleding, eten & drinken of algemeen. Want niet alleen de links zijn van belang. Ook moeten de links zo relevant mogelijk zijn.
Onze portfolio bestaat uit verschillende websites met een hoge SEO waarde en echte bezoekers. Daarnaast werken we 100% transparant en weet je bij een linkbuilding pakket precies op welke websites de links worden geplaatst.

Contact

SEO Hulp - SEO Marketing & Training
E-mail: info@seo-hulp.nl
MA-FR 08:00 - 17:00

Dit zeggen onze klanten

Ik heb bij Rob van Seo Hulp de online Seo plus cursus gevolgd. Hij doet dit met zeer veel passie. Hij legt goed uit wat Seo is en hoe je dit kan laten werken voor jouw website en dus ook voor je bedrijf. Hij haalt ook je website erbij met uitleg hoe en waar je winst kan behalen en met duidelijke voorbeelden. Een echte aanrader.
Anita
Ovanko Administraties
Prettige, persoonlijke aanpak waarbij seo heel duidelijk wordt uitgelegd en bruikbare tips worden gegeven waar je meteen mee aan de slag kunt.
Anouk
Studio AND
Heldere en duidelijke uitleg Heldere en duidelijke uitleg. Helemaal top!
Jacquelina
CG Producten

Benieuwd waar jouw kansen liggen?

SEO HULP | SEO Marketing & Training

Linkbuilding

Heb je het over SEO, dan is vast de SEO-term linkbuilding wel eens voorbij gekomen. Linkbuilding betekent het verzamelen van back-links naar jouw domein. Met linkbuilding bouw je als het ware aan een verzameling inkomende links (back-links) naar jouw website of een specifieke pagina.

Het doel van linkbuilding is het verbeteren van je Domein Autoriteit (DA), Pagina Autoriteit (PA) en/of PageRank (PR). Deze autoriteit en populariteit is een belangrijke SEO-factor en is in veel gevallen heel bepalend voor een goede ranking. Hoe meer (relevante) back-links naar jouw domein of pagina, hoe hoger de autoriteit en populariteit.

Het verzamelen van back-links naar jouw website is belangrijk. Hiermee geef je aan Google een signaal dat jouw website relevante informatie biedt. Daarom plaatsen andere websites immers een link naar jouw website. Dat zouden ze niet doen als er nutteloze informatie op stond.

De autoriteit en populariteit van een pagina of domein geeft de SEO power aan. Hoe hoger de pagerank, hoe groter de kans dat de website of pagina goed kan ranken in de zoekmachine. Een website zonder back-links is als een website die niet bestaat.

Het verzamelen van back-links kun je grofweg op twee manieren doen. Als eerste kun je op een natuurlijke en organische manier back-links verzamelen. Hierbij ga je ervanuit, dat andere websites jouw unieke content oppikken en een back-link op hun website plaatsen.
Een andere manier is om websitebeheerders te vragen of ze (tegen betaling) een link naar jouw website willen plaatsen. Dit kun je zelf doen, je kunt hier ook een linkbuildingbedrijf voor inschakelen.

Meer informatie hierover lees je ook in ons SEO-artikel over: Google SEO basics

Wanneer je besluit om met een linkbuildingbedrijf in zee te gaan, is het wel verstandig om zelf te blijven checken waar de links naar jouw website geplaatst worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen in Google Search Console. Slechte back-links naar jouw website kunnen namelijk leiden tot een Google penalty. En dat wil je liever niet.

Bij linkbuilding is de kwaliteit van back-links erg belangrijk. Stel je hebt een website over landbouwmachines. Als je vervolgens een website over zonnebanken vraagt om een link naar jouw website te plaatsen, dan betreft het een back-link van erg lage kwaliteit. De link is nauwelijks relevant en zal om die reden ook geen of weinig effect hebben op je pagerank. Een link van een website over onderdelen voor landbouwmachines zou in dit geval veel relevanter zijn.

Zelf met linkbuilding aan de slag? Bekijk dan eens ons aanbod losse backlinks en linkbuilding pakketten