+481% groei met een klein budget. Het kan

Een eerlijke kijk op ons leven, dat is precies wat je kunt verwachten op de succesvolle blogwebsite van Miriam. Een blogwebsite gericht op ouders met gemiddeld rond de 5000 organische bezoekers per maand. Zelf heeft Miriam 4 kinderen en een verified Tiktok kanaal met 75k volgers. ‘Hoe kunnen we met mijn blogwebsite een volgende stap maken? En verder groeien in bezoekersaantallen?’ In deze case laten we zien hoe we dit hebben aangepakt.

+481%

meer bezoekers op 1 blog in 3 maanden

+159%

totale groei aantal bezoekers in 3 maanden

€300

investering per maand

Hoe kunnen we het aantal organische bezoekers laten groeien zodat ook de inkomsten van de website weer toenemen?

Begin 2023 zijn we met Miriam in contact gekomen. Naast een druk leven als moeder van 4 kinderen runt Miriam een succesvolle blogwebsite: meervanmir.nl. De website blijft al enige tijd steken op 5000 tot 6000 bezoekers per maand. Inkomsten worden gegenereerd met het publiceren van gastblogs, gastartikelen en affiliate inkomsten.

De vraag is: hoe kunnen we het aantal organische bezoekers weer laten groeien zodat ook de inkomsten van de website weer toenemen.

Daarbij komt dat er geen groot budget beschikbaar is. Dat vraagt om samenwerking en een creatieve aanpak!

Zo pakken we dit aan

De website beschikt over veel blogs die ranken op zoekwoorden met veel volume rond plek 8 tot en met 12. We hebben er voor gekozen om te starten met optimaliseren van deze blogs, fase 1 van de samenwerking.

Met een beperkt budget is er veel mogelijk. Mits je als opdrachtgever in staat bent om een grote bijdrage te leveren in de uitvoering. Gelukkig was dat bij Miriam geen probleem. Bij de start van onze samenwerking hebben we een duidelijke taakverdeling afgesproken; Wij geven aan wat er moet gebeuren en de klant pakt dit verder op. Wij doen de strategie, de klant pakt de uitvoering uit.

De website beschikt over veel blogs die ranken op zoekwoorden met veel volume rond plek 8 tot en met 12. We hebben er voor gekozen om te starten met optimaliseren van deze blogs, fase 1 van de samenwerking.

Wij hebben van ieder blog een uitgebreid audit rapport gemaakt. In zo’n rapport staat onder andere welke onderwerpen er nog aan het blog toegevoegd moeten worden, wat de volgorde van de tekst moet zijn, welke zoekwoorden er in de tekst gebruikt moeten worden, welke kopteksten er gebruikt moeten worden etc.

afbeelding homepage website
Miriam
MiriamEigenaar Meervanmir.eu
Lees verder
De samenwerking verloopt heel prettig. Duidelijke instructies waar ik mee aan de slag kan. En de resultaten zijn echt aanzienlijk verbeterd! Mijn blogwebsite genereerd nu iedere maand meer inkomsten!

Van 4750 naar 7580 bezoekers per maand

In Mei 2023 zijn we gestart en genereerde de website 4750 organische bezoekers. 3 maanden later, in augustus 2023 wisten 7580 bezoekers de website via de zoekresultaten van Google te vinden. Een stijging van 159%.

Laag hangend fruit

De insteek vanaf het begin was helder: We starten met het optimaliseren van de blogs waarmee de grootste impact op het resultaat kunnen maken!

Dit blog artikel hebben we flink uitgebreid, nieuwe onderwerpen toegevoegd, bestaande onderwerpen voorzien van nieuwe informatie, indeling van de alinea’s aangepast, inhoudsopgave toegevoegd en on-page optimalisaties. Het resultaat mag er zijn, van 534 bezoekers naar 2570 bezoekers per maand. 

Resultaten op een rij

Juni 2023 tot en met augustus 2023 vergeleken met de 3 maanden daarvoor

Wat zouden deze resultaten betekenen voor jouw business?

We zijn benieuwd hoe we jouw kunnen helpen met de meest duurzame vorm van online marketing: zoekmachine optimalisatie (SEO). Samen met onze klanten behalen we resultaten die impact hebben.

seo hulp

Rob IJszenga

Founder & SEO Specialist

Jacquelina Bleker
Jacquelina Bleker
2023-11-16
Het was uiterst plezierig om met Rob samen te werken. Mede door hem zijn wij goed vindbaar geworden en dat heeft ons geen windeieren gelegd. Mijn mening is dat je waar je niet aan toekomt of geen verstand van hebt, dit moet overlaten aan derden. Ik kan het iedereen aanraden.
Martijn Meijerink
Martijn Meijerink
2023-11-08
Ik heb de samenwerking met SEO hulp als zeer prettig ervaren. Rob maakt, de toch wel complexe wereld van SEO en ranking, simpel en overzichtelijk. Hij denkt goed mee met de plannen die wij als bedrijf hebben en verdiept zich snel in de wereld waarin wij werken. De aansluiting is daardoor erg goed bij wie we zijn als bedrijf en dat zorgt voor veel vertrouwen. Als je dan vervolgens de goede stappen zet met elkaar komen de resultaten vanzelf.
Daan van Duijn
Daan van Duijn
2023-09-06
Goed en snel geholpen door Rob. Weet waar hij mee bezig is. Prijs/kwaliteit verhouding is erg goed, een aanrader!
Vincent Hartman STUDIOVHF
Vincent Hartman STUDIOVHF
2023-06-09
Inmiddels enkele artikelen laten plaatsen. Vlotte service en goede communicatie!
Sander van Ginkel (van Ginkel vloeren)
Sander van Ginkel (van Ginkel vloeren)
2023-05-29
Seo-hulp heeft mij goed geholpen met seo. Nogmaals bedankt
Marc Woods
Marc Woods
2023-05-23
Snel en goede service! Ik ga er zeker nog een keer gebruik van maken!
Henk-Jan Groenenberg
Henk-Jan Groenenberg
2022-12-29
Sinds kort klant geworden bij SEO hulp. Ziet er allemaal goed uit. Een mooi overzicht van de geplaatste links. Prettige samenwerking. Prijs technisch bijzonder goedkoop in vergelijking met andere marketingbureaus. Dus zeker een aanrader.
Erwin Wiersma
Erwin Wiersma
2022-12-29
Goed geholpen via persoonlijk contact. Zeker een aanrader.
Frank van den Bosch
Frank van den Bosch
2022-01-07
De training van Rob geeft mij de tips en de zekerheid die ik nodig heb om actief aan de slag te gaan met SEO voor mijn website en die van mijn klanten. Zeker een aanrader voor als je wilt beginnen met het toepassen van SEO. Rob gaf op een rustige manier en met helder taalgebruik alle uitleg die ik nodig heb. Daarnaast besteedde hij voldoende aandacht aan mijn persoonlijke kennisbehoefte. Bedankt Rob!
Wouter B
Wouter B
2020-09-01
Precies wat ik nodig had om effectiever en efficiënter met mijn tijd om te gaan op het gebied van SEO. Ik ben héél specifief geholpen op een paar blinde vlekken. Één op één training is vele malen beter dan al de informatie die op internet te vinden is bij elkaar. Ben ik toe aan een volgende stap, dan kom ik terug. Ik heb Rob als gepassioneerd, betrokken en bevlogen ervaren. Hij weet waar hij het over heeft. En weet je goed te helpen. Aanrader!

Wat is jouw uitdaging?

Meer cases

Meervanmir.eu

+481% groei met een klein budget

glazenstore.nl

De grootste spelers van NL verslagen