Alt-teksten

‘Alt-teksten’ zijn korte,beschrijvende teksten die je kunt toevoegen aan afbeeldingen die je gebruikt op je website. In een ideale situatie beschrijft jouw alt-tekst wat er te zien is op de afbeelding en verwerk je daarin een of meerdere belangrijke zoekwoorden.

Waarom een alt-tekst?

Het invullen en optimaliseren van alt-teksten bij afbeeldingen is verstandig om te doen en wel om twee redenen; toegankelijkheid en SEO.

Alt-teksten kunnen helpen om de toegankelijkheid van je website te verbeteren. Wanneer een website wordt bezocht door iemand met een visuele beperking, is de kans groot dat diegene een reader gebruikt die de inhoud van de website voorleest. Door een duidelijke beschrijving van de afbeelding in te voeren als alt-tekst verbeter je de toegankelijkheid van je website.

Ook voor SEO is het invullen van alt-teksten van belang. Hiermee help je Google beter te begrijpen waar de inhoud van de pagina over gaat. Optimaliseer de alt-teksten zo dat de belangrijkste zoekwoorden in je alt- teksten staan. Maar voorkom ‘keyword stuffing’.

We hebben ook een uitgebreid SEO-artikel geschreven over hoe je een goede alt-tekst schrijft. Klik op het artikel hieronder om verder te lezen.

meer informatie over het schrijven van goede alt teksten

Hoe schrijf je een goede alt tekst voor een afbeelding?

In dit SEO artikel gaan we dieper in op het begrip ‘alt-teksten’ – ook wel ‘alternatieve tekst’ voor afbeeldingen genoemd – en geven we antwoord op de vraag: hoe schrijf ik een goede ‘alt-tekst’ voor afbeeldingen? Wat is een ‘alt-tekst’? Laten we met de basis beginnen: wat is een ‘alt-tekst’,

Lees verder »