Alt Teksten

Alt teksten zijn korte beschrijvende teksten die je kunt toevoegen aan afbeeldingen die je gebruikt op je website. In een ideale situatie beschrijft de alt tekst wat er te zien is op de afbeelding en verwerk je daarin 1 of meerdere belangrijke zoekwoorden.

Waarom een alt tekst

Het invullen en optimaliseren van alt teksten bij afbeeldingen is verstandig om te doen om twee redenen; toegankelijkheid en SEO.

Alt teksten kunnen helpen om de toegankelijkheid van je website te verbeteren. Wanneer een website wordt bezocht door iemand met een visuele beperking is de kans groot dat diegene en reader gebruikt die de inhoud van de website voorleest. Door een duidelijke beschrijving van de afbeelding in te voeren als alt tekst verbeter je de toegankelijkheid van je website.

Ook voor SEO is het invullen van alt teksten van belang. Hiermee help je Google beter te begrijpen waar de inhoud van de pagina over gaat. Optimaliseer de alt teksten zo dat de belangrijkste zoekwoorden in je alt teksten staan. Maar voorkom ‘keyword stuffing’.

We hebben ook een uitgebreid SEO artikel geschreven over hoe je een goede alt tekst schrijft. Klik op het artikel hieronder om verder te lezen.

meer informatie over het schrijven van goede alt teksten

Hoe schrijf je een goede alt tekst?

In dit SEO artikel gaan we dieper in op het begrip ‘alt teksten’, ook wel alternatieve tekst genoemd, en geven we antwoord op de vraag; hoe schrijf ik een goede alt tekst. Wat is een alt tekst Laten we met de basis beginnen, wat is een alt tekst, ook wel

Lees verder »

He, jij daar!

Hoe staat het met jouw SEO kennis? Scoor jij een voldoende?

He, jij daar!

Hoe staat het met jouw SEO kennis? Haal jij een voldoende?

De SEO kennis quiz bestaat uit 15 vragen en kost ongeveer 5 minuten.