Google heeft de export mogelijkheden van Google Search Console flink uitgebreid. In dit artikel praat ik je bij over de nieuwe export mogelijkheden van Google Search Console.

Google Search Console

Er zijn talloze SEO tools beschikbaar. De één beter dan de ander en iedere SEO tool heeft zijn eigen functionaliteiten en mogelijkheden.

Over het algemeen kunnen we er wel vanuit gaan dat Google Search Console één van de meest gebruikte SEO tools is. Zeker onder SEO specialisten.

Voornamelijk omdat Google Search Console een service van Google zelf is, net als bijvoorbeeld Google Analytics. Dat betekend dat de gegevens over de website die je kunt raadplegen altijd betrouwbaar en up to date zijn.
Net als andere services en tools van Google wordt ook Google Search Console geregeld geüpdatet en worden er nieuwe mogelijkheden en functies toegevoegd. Op woensdag 26 februari heeft Google aangekondigd dat de mogelijkheden voor het exporteren van data vanuit Google Search Console flink zijn uitgebreid.

Uitgebreide mogelijkheden voor data export vanuit Google Search Console

Wanneer je nu inlogt in je Google Search Console account en je gaat via het menu aan de rechterkant naar prestaties, Dan zie je het gebruikelijke overzicht van de prestaties van he website.

Voorheen kon je hiervan een export maken en kun je daar gegevens als aantal kliks, vertoningen, CTR en positie in terugvinden. Op zich al heen handig, bijvoorbeeld voor het doen van zoekwoordenonderzoek.
Nu heeft Google hier extra mogelijkheden aan toegevoegd. Nu vind je in hetzelfde export bestand ook de tabbladen zoekopdrachten, pagina’s, landen, apparaten, zoekopmaak, datums en filters.

Dit biedt je enorm veel mogelijkheden om varianten met elkaar te combineren om zo meer inzichten te krijgen in de prestaties van je website.

SEO Hulp | SEO Marketing & Training


3 Comments

Jessica · 16 maart 2021 at 8:44 am

Hoeveel procent van de werkelijke zoektermen geeft Google Search Console weer?

    Rob IJszenga - SEO Specialist · 16 maart 2021 at 9:01 am

    Hi Jessica,

    Goeie vraag! Of dit helemaal 100% is weet ik niet. Maar dat Google search console hierover de meest betrouwbare data levert staat wat mij betreft wel vast!

60 Gratis SEO Tools Getest! Meest complete lijst + Tips · 14 mei 2020 at 2:28 pm

[…] Lees ook: Meer data exporteren met Google Search Console […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *