Google heeft de exportmogelijkheden van Google Search Console flink uitgebreid. In dit artikel praat ik je bij over de nieuwe exportmogelijkheden van Google Search Console.

Google Search Console

Er zijn talloze SEO Tools beschikbaar. De ene beter dan de andere, en iedere SEO Tool heeft zijn eigen functionaliteiten en mogelijkheden.

Over het algemeen kunnen we er wel vanuit gaan, dat Google Search Console één van de meest gebruikte SEO Tools is. Zeker onder SEO- specialisten.

Voornamelijk omdat Google Search Console een service van Google zelf is, net als bijvoorbeeld Google Analytics. Dat betekent dat de gegevens over de website die je kunt raadplegen altijd betrouwbaar en up to date zijn.
Net als andere services en tools van Google krijgt ook Google Search Console geregeld updates en worden er nieuwe mogelijkheden en functies toegevoegd. Op woensdag 26 februari heeft Google aangekondigd dat de mogelijkheden voor het exporteren van data vanuit Google Search Console flink zijn uitgebreid.

Uitgebreide mogelijkheden voor data export vanuit Google Search Console

Wanneer je nu inlogt in je Google Search Console account en je gaat via het menu aan de rechterkant naar ‘prestaties’, dan zie je het gebruikelijke overzicht van de prestaties van je website.

Voorheen kon je hiervan een ‘export’ maken en daarin gegevens als aantal kliks, vertoningen, CTR en positie terugvinden. Op zich al heel handig, bijvoorbeeld voor het doen van zoekwoordenonderzoek.
Google heeft hier dus extra mogelijkheden aan toegevoegd. Nu vind je in hetzelfde exportbestand ook de volgende tabbladen: zoekopdrachten, pagina’s, landen, apparaten, zoekopmaak, datums en filters.

Dit biedt je enorm veel mogelijkheden om varianten met elkaar te combineren. Zo verkrijg je heel wat meer inzicht in de prestaties van je website.

SEO Hulp | SEO Marketing & Training


Rob IJszenga - SEO Specialist

Dit artikel is geschreven door Rob Ijszenga. Eigenaar van SEO Hulp en ruim 10 jaar ervaring als SEO specialist. Ook werkzaam geweest voor verschillende (internationale) bedrijven als e-commerce manager. Om het vak ‘SEO’ te leren zou je mij kunnen typeren als een autodidact. Door veel te lezen heb ik mij de verschillende componenten binnen SEO eigen gemaakt. Ook heb ik verschillende cursussen gevolgd. Waaronder de SEO training van SEO Guru (Alain Sadon). Bekijk hier mijn behaalde certificaat. Verder ben ik actief in verschillende SEO community ’s. Zo steun ik o.a. de SEO Mastermind en schreef ik als gastauteur voor bestseller auteur en ondernemerscoach: Koen Sieben. Lees hier één van mijn blogs. Ook werkte ik mee aan verschillende referenties voor o.a. Adresults en Windrose HQ. Ervaringen en reviews over mijn bedraf van klanten kun je lezen op trustpilot 4.6 op basis van 18 reviews, Google mijn bedrijf, 5 uit 5 met 12 reviews. En mijn Malt profiel. Ook op de website SEO-review.nl schrijf ik over zoekmachine optimalisatie (SEO)

3 Comments

Jessica · 16 maart 2021 at 8:44 am

Hoeveel procent van de werkelijke zoektermen geeft Google Search Console weer?

    Rob IJszenga - SEO Specialist · 16 maart 2021 at 9:01 am

    Hi Jessica,

    Goeie vraag! Of dit helemaal 100% is weet ik niet. Maar dat Google search console hierover de meest betrouwbare data levert staat wat mij betreft wel vast!

60 Gratis SEO Tools Getest! Meest complete lijst + Tips · 14 mei 2020 at 2:28 pm

[…] Lees ook: Meer data exporteren met Google Search Console […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *